A rendőrök azt kérik, senki se posztoljon nyaralós képeket!

Kétszer is gondoljuk meg mit posztolunk - figyelmeztet a rendőrség. Nyáron sokan töltik több napos nyaralásukat otthonuktól távol, és közben képeket töltenek fel élményeikről a közösségi oldalakra, amivel könnyű célpontjaivá válnak a betörőknek.

A nyaralás a kikapcsolódás és feltöltődés időszaka, ugyanakkor figyelmetlenségünk, óvatlanságunk miatt a strandszezonban is könnyen válhatunk bűncselekmény áldozatává. Hogy ez ne így legyen, azért mi magunk is tehetünk.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy a vízpartra senki se vigyen magával nagyobb összeget annál, mint amennyit biztosan el is fog költeni, és a személyes iratok közül is csak a legszükségesebbek legyenek nálunk. Célszerű a mobiltelefont, a laptopot, a táblagépet és az ékszereket a szálláshelyen vagy a lakásban hagyni, a lakáskulcsot, iratokat, kocsikulcsot pedig értékmegőrzőbe tenni. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor a társaságból mindig legyen valaki a csomagok mellett.

A parkolóban hagyott autóban lehetőleg ne hagyjunk semmit, már egy táska vagy egy doboz is felkeltheti a tolvajok figyelmét - figyelmeztet a rendőrség.

Ha valaki hosszabb időre utazik el otthonról, mindig zárja be az ablakokat és a bejárati ajtót, és érdemes riasztót beszereltetni, amely a rendőrségre van bekötve és jelez a kapitányságon.

Veszprém megyében pedig a nyaralás alatt már azt is kérhetjük a rendőrkapitányságtól, hogy otthonunkra felügyeljenek. Arról, hogy ez pontosan miat is takar, a rendőrségen lehet érdeklődni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.