Senki nem vitte el Amerika legnagyobb lottónyereményét

Senki nem lett gazdagabb 900 millió dollárral a szombat éjszakai Powerball húzást követően.   

Az Egyesült Államokban valóságos lottólázat robbant ki a lottózók előtt kígyózó sorokat, illetve az ország történetének legmagasabb nyereményét eredményezve. 

A Powerball játékban 69 fehér számból kell ötöt megtippelnie a játékosnak, hasonlóan a mi lottónkhoz, illetve 26 piros számból választhat még egyet, ami megegyezhet a fehér számok egyikével. A nyertes számok most szombaton a 16, 19, 32, 34 és az 57 voltak, a fehér számok közül és a 13 a piros számok közül. Mivel senki nem nyert, az összeg tovább halmozódik és a nyeremény jövő szerdára valószínűleg 1,3 milliárd dollár lesz.

A lottónak ezt a formáját az USA 50 államából 44-ben játsszák. A számokat minden szerdán és szombaton éjjel 22:59-kor húzzák ki. Aki nyer felmarkolhatja az összeget egyben, vagy kérheti, hogy a következő 30 évben folyósítsák neki éves járadékként. Ha azonnal kéri a pénzt, akkor az összegnek csak egy részét, jelen esetben ez 558 millió dollárt kap. Ha a folyamatos kifizetést választja, akkor a teljes összeghez hozzájut, előbb-utóbb. 

A szombati fődíj megnyerésének esélye egy volt a 292 millióhoz - számolt be a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.