Semmit nem tett a munkásai védelmében, egyikük meghalt

Egy családi ház bontásával bíztak meg egy vállalkozót, aki három segédmunkással végeztette el a feladatot. Csak annyit mondott nekik, vigyázzanak, le ne essenek. Egyikük meghalt.

A vállalkozó tulajdonképpen semmit sem tett meg a szükséges munkavédelmi előkészületek közül. Munkairányítót nem jelölt ki, a bontási munkákhoz nem készített tervet, nem győződött meg a dolgozók egészségi alkalmasságáról, nem tartott munkavédelmi oktatást, nem látta el a dolgozókat egyéni védőfelszereléssel, zuhanásgátló vagy biztonsági hevederrel, nem gondoskodott a leesés elleni védelemről, állványt, korlátot, védőhálót nem épített – írta a Kemma.hu.

Az egyik munkás a fal tetején állva a betongerendát próbálta a csákány fejével elmozdítani, amikor a csákány feje kicsúszott a gerenda alól, és a sértett egyensúlyát vesztve 2,6 méter magasságból a ház külső teraszára zuhant, amitől koponya- és arccsont törést szenvedett, melyek következtében a helyszínen életét vesztette.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt a 42 éves férfivel szemben. A férfi beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.