Segítség a százhalombattai paneltűz károsultjainak

A helyi szállodában történő elhelyezéssel, összesen 11 önkormányzati bérlakás felajánlásával, illetve átmeneti segéllyel támogatja a százhalombattai paneltűz károsultjait a helyi önkormányzat - közölte Kabelács Hajnalka sajtóreferens. Az éjszaka kitelepített lakók közül egyelőre nyolcan költöztek be a helyi hotelbe, mások ismerősöknél, rokonoknál húzták meg magukat, de többen még mindig a sérült ház előtt, az utcán várják a fejleményeket.

Vezér Mihály polgármester - aki Turbucz Sándor jegyzővel bejárást tartott a helyszínen - minden károsultnak felajánlotta a helyi hotelben történő elhelyezést az igazságügyi szakértői vélemény elkészültéig, de a rászorulók akár tartósan is ott maradhatnak. Ezen túl a lakók rendelkezésére áll egy, a vis maior keretben elkülönített lakás, valamint további tíz önkormányzati bérlakás.

Kabelács Hajnalka hozzátette: a polgármesteri hivatal munkatársai délelőtt felvették a károsultak adatait, a polgármester ugyanis délután átmeneti segélyben részesíti azokat a családokat, akiknek a lakása megsérült a tűzben.

A Magyar Vöröskereszt aktivistái igényfelmérést tartanak a helyszínen, s ha kell, ruhával, bútorokkal, enni- és innivalóval látják el a bajba jutottakat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.