A sztárok hatvanmillió dollárt hoztak össze Haitinak

A magyar idő szerint péntek éjszakai, két órás "Hope for Haiti Now" élő segélykoncert szervezőinek közlése szerint 57 millió dollár felajánlás érkezett eddig, s az összeg még növekedhet, mert az elhangzott dalok letölthetők. A New York-i, Los Angeles-i, londoni és haiti kapcsolással rendezett műsorban több mint száz ismert sztár, énekes, színész vett részt.

Egy-egy dallal szerepelt Beyonce, Madonna, Bruce Springsteen, Jennifer Hudson, Mary J Blige és Shakira is. Rihanna egy Bob Marley feldolgozással lépett fel, Sting a Driven To Tearst adta elő, Jay Z pedig a Stranded (Haiti Mon Amour) dallal együtt debütált a U2-us Bonóval. A koncert a haiti születésű rapper, Wyclef Jean számával ért véget.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

George Clooney színész kezdeményezte a segélygyűjtő koncertet, amelyet valamennyi nagy amerikai TV-csatorna élőben közvetített, miként az MTV zenecsatorna és a YouTube is.

Clooney egyebek között azt hangsúlyozta: "Haiti népének segítségre van szüksége, s mi most bizonyíthatjuk, hogy készek vagyunk segíteni a szükség idején". Több ismert személyiség, így Brad Pitt, avagy Bill Clinton volt elnök is megszólalt a program keretében, mások, mint például Julia Roberts, Steven Spielberg rendező, Stevie Wonder (aki nem csak énekelt) köszönte meg telefonon a betelefonálóknak az adományokat.

A dalokat és a adakozásra való biztatásokat rendre a Haitiról küldött sokkoló képsorok, interjúk követték.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A sztárok közül többen maguk is jelentős összegeket adományoztak a haiti földrengés károsultjai megsegítésére. Már korábban Brad Pitt és Angelina Jolie egy millió dollárt, Giselle Bündchen szupermodell 1,5 milliót, Madonna 250 ezret ajánlott fel. Most Clooney a koncert idején egy milliót ígért meg, s Leonardo di Caprio pedig 1 millió dolláros csekket adott át a Clinton-Bush Haiti Alapítványnak.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.