Sebestyén Balázs: a műsor megmarad

Két hét múlva ilyenkor már Klassz és NEO elnevezésű rádiók szólnak a Danubius és a Sláger frekvenciáján. Az új nevek ellenére az egyik rádióban nagy a valószínűsége, hogy megmarad a régi reggeli műsor. Sebestyén Balázs a jövő hétfőn újrainduló RTL- es műsor, a Széf forgatása közben adott interjút.

- Meg fog maradni a Danubius Pirítós?

- Azt gondolom, hogy van rá igen reális esély, hogy a műsor megmarad, ami a tartalmat, a műsorvezetőket és a műsor összetételét illeti. A műsor nevére mindez már természetesen nem vonatkozik, hiszen az a jelenlegi tulajdonos kompetenciája, hogy a tulajdonában lévő brand nevekkel mi történik a jövőben.

- Hány százalék az esély rá?

- Nem szeretnék túlozni, a jelen helyzetet ismerve, 60 százalék esélye legalább van, de arról nem beszélhetek, hogy melyik menedzsmenttel tárgyalok.

- Ön kihez lojális jelen pillanatban?

- Amíg működik a Danubius, addig természetesen hozzájuk.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

- És utána?

- Utána nem tudom, hogy kell e bárkihez is lojálisnak lennem, annyit elmondhatok, hogy vannak megkereséseim ebben a témában. A tárgyalások jelenleg is folynak, mert szeretném ezt a műsort valahogy megtartani és megmenteni. Ha szabad kezet kapunk, és teljes politikamentességet, úgy folytatjuk ugyanazt, amit eddig.

- Nagyon fontos hangsúlyozni ezt a politikamentes jelzőt éppen egy ilyen helyzetben, amelyet nem éppen a politikamentesség jellemez…?

- Az, hogy a döntéshozatal kapott egy politikai színezetet, az lehet, hogy a politikáról szól, de én azt gondolom, hogy olyan kereskedelmi rádiók fognak tovább működni, amelyek nem a politikáról fognak szólni. Nem fogunk politikusokat meginterjúvolni, nem lesznek politikai témáink. Ezt jelenti számomra a politikamentesség. Attól pedig, hogy a tulajdonosi kör ilyen vagy olyan politikai véleménnyel bír, annak semmi köze sincs ahhoz, amikor valaki a kívánság műsort vezeti, és teljesíti a hallgatók kéréseit.

- Netán már az új tulajdonosokat mentegeti?

- Nem mentegetek senkit, hanem a jelenlegi helyzetről beszélek. Mindenki tudta, hogy le fog állni a frekvencián hallható műsor, mindent megtettünk azért, hogy megkapjuk, de nem sikerült. Igazságtalannak érzem azt a helyzetet, hogy a két rádióban felszabaduló közel kétszáz ember, ha bármelyik adót is választja, megbélyegezhetik őket azzal, hogy politikai meggyőződésből cselekszenek. Miközben legtöbb esetben erről szó sincs. 

- Hétfőn indul újra a Széf. Közben egy késő esti talk showt szeretne indítani az RTL-en, amit egyelőre elhalasztottak, feladta az ötletet?

- Jelen pillanatban is zajlanak erről a tárgyalások, nem adtam fel az ötletet, de egyelőre mindannyian a Széfre koncentrálunk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.