Se ötévértékelő, se sorsdöntő meccs - Felcsúton mintha pikkelnének a Hócipőre

A szatirikus hetilap fotósa az időben leadott akkreditációs kérelem ellenére sem mehetett be a felcsúti Pancho Arénába szombaton Orbán Viktor kedvenc csapatának, az NB I-es kiesés elől menekülő Puskás Akadémiának a Honvéd elleni meccsére.

Fotósunk – mesélte Farkasházy Benedek, a Hócipő szerkesztője – csütörtökön elküldte az akkreditációs kérelmét a Puskás Akadémiának, és mivel nem kapott választ, szombat reggel újra jelentkezett az egyesület sajtóosztályán. Reggel fél kilenckor a sajtóosztály vezetőjétől először azt a választ kapta, hogy „Mindjárt beérek, és küldöm a választ", de mivel ez nem érkezett meg, fél kettőkor újra telefonált. Ekkor a „mindjárt szólok a lányoknak, hogy küldjék a választ!" fordulattal nyugtatták meg, de ezután sem történt semmi, a sajtóosztály vezetője pedig nem vette fel többé a telefont.

A Hócipő fotósa ennek ellenére szombaton lement Felcsútra, hátha ott várja az akkreditáció, de belépéskor csak annyit közöltek vele, hogy mivel nincs akkreditációja, nem engedik be. „Nem arról van szó, hogy Budapest-Felcsút nagy távolság lenne, de egy fotós nem kezdésre megy oda, és nem várható el, hogy Schumacherként száguldjon oda-vissza" – hangoztatta Farkasházy, aki szerint a Hócipő fotósát egyszerűen „kisumákolták" a meccsről, hiszen annak ellenére nem mehetett be a stadionba, hogy az akkreditációját hivatalosan nem utasították el.

Farkasházy érdeklődésünkre elmondta, elképzelése sincs, mi állhat a meglehetősen udvariatlan gesztus mögött, de emlékeztetett, hogy a Hócipő munkatársait korábban nem engedték be a legutóbbi Fidesz-kongresszusra és Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi ötévértékelőire sem. „Helyhiányra nem hivatkozhatnak" – utalt arra, hogy Felcsúton milliárdokból épült egy fényűző stadion, majd azzal zárta a mondanivalóját: képzeljük el, mekkora botrány tört volna ki, ha Olaszországban az AC Milan valamelyik meccsére nem engedik be egy mérvadó lap újságíróját. Az AC Milan tiszteletbeli elnöke máig Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, a Puskás Akadémiát az az Orbán Viktor alapította, aki ma a helyszínen nézte meg a csapata meccsét a Honvéd ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.