Schwechattal is beérte Tom Cruise

Megáll a forgalom péntek délig a bécsi operánál, csütörtökön este itt tartják ugyanis a Mission: Impossible 5 – Rogue Nation című amerikai film világpremierjét.

Egyes szakaszokon teljesen leállítják az autóforgalmat, és a tömegközlekedési eszközök járatait is ritkítják. A film főszereplője, Tom Cruise kedd este magángépén már megérkezett Londonból. Úgy hírlett, hogy a Hotel Bristol tetején landol majd. Ehelyett beérte a schwechati nemzetközi repülőtérrel, de a szállását illetően már kényesebb volt: a világsztár, a film további szereplői – köztük Simon Pegg, Rebecca Ferguson – és a rendező Christopher McQuarrie több emeletet is lefoglaltak maguknak a Bristolban és az ugyancsak az opera közelében lévő luxusszállodában, a Ritz Carltonban.

A bécsi világbemutató ötlete Tom Cruise-tól származik, aki saját bevallása szerint már a film forgatásakor is remekül érezte magát az osztrák fővárosban, és szívesen vegyült rajongói közé. Most is azt tervezi, hogy nem csupán az autogramjára váró, az operaház elé terelt 2500 fős tömeggel „találkozik” majd – számukra óriásképernyőn két jelenetet a filmből le is vetítenek –, hanem felbukkan egyéb helyszíneken is. Ezek biztonságát személyzete már korábban ellenőrizte.

Az opera nagytermében 16-szor hétméteres vászonra vetítik a Mission: Impossible ötödik folytatását, a premierre 1000 VIP-vendéget hívtak meg, és száz külföldi újságíró jelezte részvételét. A nagyszabású esemény az Albertina Képtárban zárul, a fogadásra számos osztrák filmes is meghívót kapott. (Bécsi tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.