Schumachert hazaengedték a kórházból

A Forma 1 hétszeres világbajnok pilótája már otthon van, rehabilitációja mostantól a Genfi-tó partján fekvő családi kúrián folytatódik.
Michael Schumacher már Glanben, a Genfi-tó partján lévő otthonában van – közölte Sabine Kehm, a Forma–1-es visszavonult hétszeres bajnokának a menedzsere. Kehm közlése szerint Schumacher állapota az utóbbi hetekben és hónapokban javult, de hosszú és küzdelmes út áll még előtte. 
Schumacher 2001-ben, a Hungaroringen. Nem tudni, hogy valaha teljesen felépül-e
Schumacher 2001-ben, a Hungaroringen. Nem tudni, hogy valaha teljesen felépül-e
STR / Reuters

Schumacher nyolc hónapja, december 29-én szenvedett balesetet a francia országi Méribel síparadicsomában. Az egyik fiával indult neki síelni. Egy vörös jelzésű, közepesen nehéz pályáról akart átsiklani egy könnyűre (kék jelzésűre), amikor a két pályát összekötő részen elesett, és a fejével nekicsapódott egy sziklának. Hiába viselt sisakot, a bukással a fejét érő ütés akkora volt, hogy agysérülést szenvedett. Még magánál volt, amikor beszállították a közeli Moutiers kórházába. Ekkor már zavartan viselkedett, nem tudott válaszolni a neki feltett kérdésekre, később pedig az eszméletét is elveszítette. Végül a grenoble-i kórházba szállították át, ahol kétszer is meg kellett műteni, hogy eltávolítsák a hematómákat.

Bár a mesterséges kómából már felébresztették, nem tudni, hogy valaha teljesen felépül-e. A mesterséges kómában a testsúlya egynegyedét elveszítette, volt, hogy mindössze 54 kilogrammot nyomott. Január 3-án a 45 születésnapját is a kórházban töltötte. A felesége, Corinna állítólag 12 millió euróból épített ki egy házi egészségügyi központot a számára a családi kúrián.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.