Schmitt Pált kihagyták az év esküvőjéből

Barack Obama mellett Schmitt Pál sem hivatalos Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére. Csák János londoni magyar nagykövet viszont ott lesz az eseményen és tolmácsolja az államfő jókívánságait az ifjú párnak.

Nem csak a magyar államfő, Schmitt Pál maradt le a meghívottak listájáról, de Barack Obama amerikai elnök sem kapott meghívót a hercegi pár április 29-i esküvőjére.

A királyi eseményen részt vesz viszont az 1900 meghívott egyikeként sok más nagykövettel egyetemben Csák János londoni magyar nagykövet, aki a Westminster-székesegyházban tartandó szertartásra hivatalos. Schmitt Pál jókívánságait Csák János adja majd át a jegyeseknek.

Az elnöki hivatal szerint Schmitt Pál egyébként sem érne rá a nagy napon, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által összehívott környezetvédelmi konferencián fog elnökölni a katari Dohában.

A Buckingam-palotába 650 vendéget várnak, közülük ötvenet Erzsébet királynő, kétszázötvenet Károly herceg és Kamilla, százat a Middleton család és kétszázötvenet az ifjú pár invitálhat meg. Utóbbi helyszínre már Csák János sem hivatalos.

(Forrás: hirado.hu)

Ők még csak a hasonmások
Lookalikes of Kate Middleton and Britain's Prince William arrive in a carriage for a book signing event at a bookshop, in central London April 1, 2011. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY ROYALS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.