Tájfun: sárlavina hatemeletes házakat temetett el Kínában

Tovább tombol a dél-kelet-ázsiai tájfun. A Tajvan felől Kínába érkezett Morakot (Smaragd) iszonyatos sárlavinákat zúdított településekre.

A Morakot tájfun kiváltotta egyik sárlavina maga alá temetett hat négyemeletes társasházat és bennük ismeretlen számú embert a kelet-kínai Csöcsiang tartományban - jelentette kedden az Új Kína hírügynökség.

Az eset Vencsou város Penghszi nevű részében, egy hegy lábánál történt helyi idő szerint hétfőn késő este. A mentőknek eddig hat embert sikerült élve kihúzniuk a romok alól, bár egyikük állapota válságos. Az esetleges túlélők utáni keresés nagyon nehéz a sár és kőtömeg között.

A Morakot tájfun miatt 1,4 millió embert telepítettek ki Kína keleti részén. Eddig hat halálos és három eltűnt áldozatot tartottak számon.

Tajvanon a tájfun biztos halálos áldozatainak számát kedden már 38-ra tették a mentőalakulatok, az eltűntekét pedig 62-re. Harmincöt ember megsebesült. A hatóságok nem erősítették meg azokat a médiajelentéseket, amelyek szerint több mint 600 ember veszhetett oda egy hegyi faluban a sziget déli részén. Az ezerlelkes falu csaknem száz lakosát viszont már kimentették.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.