Sárkaparó ráccsal verte agyon idős ismerősét

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a gyomaendrődi férfit, aki egy sárkaparó ráccsal verte agyon idős ismerősét; a vádlott zsákmánya háromezer forint volt.

A jelenleg 21 esztendős Badari Zsolt 2011. február 17-én Gyomaendrődön italozott barátjával, a másodrendű vádlott Horváth Jánossal. Az egyik kocsmában találkoztak a későbbi sértettel, akiről megtudták, hogy pár nappal korábban nagyobb mennyiségű készpénzhez jutott. A vádlottak – Horváth János ötletére – elhatározták, hogy miután a 71 éves férfi elindul, Badari Zsolt utána megy, leüti és elveszi a nála lévő készpénzt.

Az elsőrendű vádlott végül előbb hagyta el a kocsmát, hogy a sértettet az otthonánál várja. Amikor a férfi a teraszon tisztogatni kezdte csizmáját, mögé került és egy 13 kilogrammos sárkaparó ráccsal fejbe csapta. A még életjeleket mutató sértettre összesen ötször sújtott le, majd elvette pénztárcáját, amelyben háromezer forintot talált.

A bántalmazás következtében meghalt áldozata kulcsait a vádlott magához vette, majd a társával úgy döntöttek, visszatérnek a tetthelyre. Pénzt keresve átkutatták lakását, de nem találtak semmit.

A rendőrséget még a bűncselekmény éjszakáján az elsőrendű vádlott édesanyja értesítette, miután fia elmondta neki a történteket.

A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Badari Zsoltot, ezért jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta. Horváth Jánost felbujtóként elkövetett rablás bűntettéért három és fél év börtönre ítélték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.