Sárfelhordás, vízátfolyás a Dunakanyarban

Számos Pest megyei, főképp dunakanyari útszakasz még mindig nehezen, vagy egyáltalán nem járható a hétvégi özönvízszerű esőzés és vihar következtében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtószóvivője hétfőn.

A szakemberek nagy ütemben dolgoznak a károk elhárításán, és türelmet kérnek - mondta Pécsi Norbert Sándor.
Közlése szerint több tíz Pest megyei útszakaszt öntött el vagy mosott alá a víz, az ár és a vihar fákat döntött ki, ágakat sodort el, közúti jelzőberendezéseket és jelzőtáblákat rongált meg a főváros környékén.

A szakemberek kivágták a balesetveszélyessé vált fákat, igyekeznek mielőbb eltakarítani az utakra zuhant ágakat, a lerakódott sarat, a felgyülemlett csapadékot is, ám a rengeteg teendő miatt még nem mindenütt végeztek a kárelhárítással, ezért türelmet kérnek - mondta Pécsi Norbert Sándor.

Sárfelhordás, vízátfolyás miatt még mindig nehéz közlekedni Pilisszentlászló és Szentendre, Ipolydamásd és Letkés között, illetve Nagybörzsöny, Pilisszentkereszt, Csővár, Acsa és Püspökhatvan környékén.

A 11-es úton Tahitótfalu és Dunabogdány között félpályás útzár, Visegrád és Dömös között sebességkorlátozás van érvényben. Verőcénél szintén félpályára terelik az autókat, míg Nagymarosnál padkaleszakadás miatt útszűkületre kell számítani.

Galgamácsánál a Galga-patak kiáradt, ezen az útszakaszon teljes zárat rendeltek el - közölte a sajtószóvivő.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.