Saját nevére kiállított polgárőr igazolványt használt a tolvaj

Idős emberekre utazott az a kunszentmártoni tolvaj, aki magát rendőrnek vagy polgárőrnek, néha pedig ismerősnek kiadva jutott be áldozatai otthonába. A férfit még júniusba vették őrizetbe, előzetes letartóztatását most rendelték el.

A 43 éves F. Dezső 2013 májusában és júniusában magát rendőrnek vagy polgárőrnek kiadva jutott be idős emberek lakásába, akik figyelmét elterelve ellopta megtakarított pénzüket – írja a police.hu.

Az egyik kisteleki sértettnél más nevére kiállított polgárőr igazolványt is használt. Azt állította, hogy a férfihoz az éjszaka folyamán többen be akartak törni, de a bűncselekményt a rendőrség megakadályozta. Neki az a feladata, hogy felírja az otthon tartott bankjegyek sorszámát. Amikor előkerült a megtakarított pénz, a gyanúsított inni kért. Amíg a sértett a konyhába ment, F. Dezső gyorsan távozott.

Hódmezővásárhelyen úgy szerezte meg a háziak bizalmát, hogy ismerősnek vagy valamely rokonuk ismerősének adta ki magát. A hiszékeny, jó indulatú idősek beengedték és pénzt is adtak neki.

F. Dezső Kistelek és Hódmezővásárhely mellett Sándorfalván és Gádoroson is hasonló bűncselekményeket követett el.

A Kisteleki Rendőrkapitányság nyomozói 2013. június 17-én vették őrizetbe a kunszentmártoni férfit, akinek az előzetes letartóztatását a bíróság lopás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt rendelte el. A kisteleki rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.