Saját unokája holttestét találhatta meg a garázsában

Valószínűleg egy több mint egy évvel ezelőtt eltűnt 11 éves kislány holttestét találták meg a saját nagyanyja fagyasztójában, Floridában. Janiya Thomast a gyanú szerint a saját anyja ölhette meg.

A 31 éves Keishanna Thomashoz péntek este csengettek be a helyi gyermekvédelmisek néhány rendőrrel a floridai Bradentonban, hogy elvegyék tőle öt gyermekét, akiket bántalmazott. A nyomozóknak ekkor tűnt fel, hogy a 11 éves Janiya, aki 2013 óta magántanuló volt és jó ideje nem látta senki, nincs sehol. A kislány hollétét firtató kérdésekre a nő nem volt hajlandó válaszolni, ezért letartóztatták, Janiyát pedig eltűnt személyként köröztetni kezdték.

Így értesült a kislány eltűnéséről az apai nagyanyja és a nagynénje is. Azonnal kimentek a házuk garázsában álló fagyasztóládához és belenéztek. A ládát, mely egy holttestet rejtett, Keishanna Thomas és egy számukra ismeretlen férfi vitte oda néhány nappal korábban. A két nő azonnal értesítette a rendőrséget.

Michael Radzilowski bradentoni rendőrfőkapitány helyi idő szerint vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján mondta el a nyilvánosságnak, hogy feltehetően Janiya Thomas holtteste került elő saját nagyanyjának garázsából. A holttest személyazonosságát az igazságügyi orvosszakértő még nem erősítette meg.

A többszörösen büntetett előéletű 31 éves Keishana Thomas letartóztatása óta a Manatee megyei börtönben van, és továbbra sem hajlandó együttműködni a hatóságokkal. A rendőrség úgy véli, hallgatása a legfőbb bűnjel.

A Brandenton Herald legfrissebb információi szerint a nyomozók azonosították a férfit, aki a fagyasztóláda szállításában segédkezett, de még nem találták meg.

Mint kiderült, Janiyát tavaly augusztusban látták élve utoljára, a gyermekvédelmisek azóta keresték, de érthetetlen módon a rendőrségen nem jelentették be az eltűnését. Családja sem láthatta, Kesihannának mindig volt valami kifogása arra, hogy miért nem lehet meglátogatni. Egészségügyi okokra hivatkozva a kislányt az anyja 2013-ban kivette az iskolából is. Feltételezhetően gond volt a magántanulóvá váló gyermek tanulmányi előmenetelének dokumentálásával is.

A CBS News úgy tudja, a kislánynak súlyos emésztőrendszeri rendellenessége volt, ami miatt nehezére esett időben szólnia, hogy mosdóba kell mennie. A rendőrség szerint a gyerek egészségügyi állapota nagyon frusztrálta az anyját, aki Janiyát szinte végig a mellékhelyiségbe bezárva tartotta. A gyerek apja ugyanilyen betegségben szenvedett, és ebbe is halt bele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.