Saját udvarukban támadt puma egy kisfiúra

Édesanyja rángatta le az állatot az ötéves gyerekről.

A kisfiú a ház előtt játszott a testvérével, amikor az állat rátámadt – írja a CNN. Anyjuk a sikoltozásra szaladt ki a házból. Amikor látta, hogy mi történik, a közlemény szerint "eltávolította a fiát a pumától". A gyerek az arcán, a fején és a nyakán szenvedett sérüléseket, de már jól van. Miután Aspenben ellátták a sérüléseit, a denveri gyerekkórházba szállították. Édesanyját, aki könnyebb sérüléseket szenvedett a lábán és a kezén, szintén ellátták.

Dani Cardona / Reuters

 

A támadás péntek éjszaka történt Coloradó államban, Aspentől tíz mérföldre a Pitkin megyei seriff közleménye szerint. Egy férfi értesítette az ügyről a rendőrséget, hogy a fiát megtámadta egy puma, és épp a kórházba tart a gyerekkel.

A rendőrség és az erdészeti hivatal emberei felkutatták és meg is ölték a pumát. Annak ellenére, hogy Coloradóban gyakoriak ezek a nagymacskák, viszonylag ritkák a pumaészlelések.

A CNN-nek nyilatkozó szakértő, Lorne Sulcas szerint az állat könnyű prédát látott a két, felnőtt felügyelet nélkül játszó gyerekben, és ezért támadt. 1990 és 2011 között 20 halálos kimenetelű pumatámadást jegyeztek fel. Valamennyi áldozat 14 évnél fiatalabb gyerek volt. Ez is azt mutatja, hogy ezek a nagymacskák a könnyű prédára vadásznak, a kicsi, gyenge, vagy fiatal prédát szemelik ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.