Saját meccseire fogadott egy magyar vízilabdabíró

Több alkalommal is az általa vezetett vízilabdameccsekre fogadott az előző idényben Horváth Csaba.
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) szerdán honlapján tudatta, júliusban jelzést kapott a Szerencsejáték Zrt.-től arról, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető több általa vezetett mérkőzésre is fogadásokat kötött.

A hasonló esetek kiküszöbölése érdekében az MVLSZ és a Szerencsejáték Zrt. együttműködési megállapodást írt alá, amit a szövetség a versenykiírásban is rögzített: "A férfi és női ob I-es bajnokságban, valamint a Magyar Kupa mérkőzésein bármely hivatalos funkcióban - játékos, klubvezető, edző, közreműködő személyek - csak olyan személy vehet részt, aki a szövetséghez aláírva eljuttatta a Szerencsejáték Zrt. által elkészített Hozzájárulási nyilatkozatot, egyben vállalja a nyilatkozatban meghatározottak maradéktalan betartását."

Az ob I-ben közreműködő játékvezetők vasárnap aláírták a fent előírt nyilatkozatot, amelyben hozzájárultak adataik kiadásához. A Szerencsejáték Zrt. ennek birtokában megnevezte az érintett játékvezetőt: Horváth Csaba kilenc alkalommal kötött fogadást az általa a 2014/15-ös szezonban vezetett mérkőzésre.

Az MVLSZ versenyirodája a játékvezetői bizottság egyetértésével fegyelmi eljárás indítását kezdeményezte Horváth Csaba ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.