Saját lakásán lopták meg az idős nőt a csalók

Csalókat fogott el a rendőrség és lopás miatt eljárást indított ellenük, mert becsaptak és saját lakásában kifosztottak egy idős asszonyt a fővárosban – írja honlapján a rendőrség.

Két férfi június 4-én felcsöngetett egy XII. kerületi lakásba és az ott élő időskorú nőnek azt mondták, a vízművektől jöttek és a túlszámlázást akarják visszafizetni neki kézpénzben. A csalók azt mondták, hogy több mint százezer forint jár vissza, ám kezelési költség címen le kell vonniuk egy kisebb összeget, ehhez pedig pénzt kell váltaniuk, de náluk csak nagy címletű, jelölt bakjegyek vannak.

Megkérték a nőt, hogy váltsa fel nekik a pénzt. Az asszony be is engedte őket a lakására, ám ott, miután kinyitotta azt a szekrényt, amelyben a pénzét tartotta, kiderült, hogy neki sem volt aprója.

Az egyik férfi ekkor elterelte a nő figyelmét, miközben társa a kilesett helyről kilopott több tízezer forintot, majd arra hivatkozva, hogy el kell menniük váltani, sietősen távoztak.

Az időskorú nő csak később vette észre, hogy eltűnt a pénze, ekkor tett bejelentést a rendőrségen. A férfiakról az épület lépcsőházában elhelyezett biztonsági kamera felvételt készített, így be tudták azonosítani őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai október 8-án a Lehel téren fogták el a bűncselekménnyel gyanúsított O. Mátyást. Miután kihallgatták az 59 éves budapesti férfit, kezdeményezték előzetes letartóztatását. Társát Heves megyében fogták el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.