Saját házukban verték össze a roma családot

Egy egri ház kertjében teregető idősebb asszonyra és unokájára támadt két miskolci fiatal kedden.

Két miskolci fiatal férfi először szidalmazni kezdte a Hatvanas ezred utcában lévő ház kertjében teregető nőt, majd bementek az udvarba és megtámadták a roma családot - írja a Heol.hu.

A Roma Sajtóközpont azt írja, a támadók először egy éppen akkor hazatérő, egyébként rendőrnek tanuló 16 éves lánynak estek neki, többször fejbe ütötték, valószínűleg boxerrel. Aztán a házba is bementek, ahol a nagymama próbálta védeni hétéves unokáját az asszony szerint őrjöngő, cigányozó támadoktól. A dulakodás közben a nő a földre került, ahol megrugdosták és egy éles tárggyal megsebesítették a kezén és a nyakán. Az áldozatokat kórházba szállították, már jobban vannak.

A 23 éves B. Domonkost és a 24 éves B. Istvánt még kedden előállították, ellenük magánlaksértés miatt indítottak eljárást.  A két férfi szabadlábon védekezhet.

Az áldozatok jogi képviseletét ellátó Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda ügyvédje, Udvari Márton szerint a magánlaksértés vádja valóban megáll, de ennél jóval többről van szó, hiszen személyi sérülés történt. Ezen kívül felmerül a gyűlölet-bűncselekmény gyanúja, hiszen a támadók az áldozatok származására tettek sértő megjegyzéseket, tettüket az eddig felmerülő tények alapján ez motiválhatta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.