Saját birtokán találták meg az eltűnt írónő maradványait

Helen Bailey gyerekkönyv szerzőt április 11-én látták utoljára, ez után élettársa szerint hagyott egy üzenetet, hogy vidékre utazik gondolkozni, innentől azonban krimibe illő fordulatok következtek.

Helen Bailey, az itthon is ismert Topaz gyerekkönyvsorozat szerzője három hónapja tűnt el. Ekkor látták utoljára az 51 éves asszonyt, amint kedvenc tacskóját sétáltatta - írja a Daily Mail. Élettársa, az 55 éves Ian Stewart szerint hagyott egy üzenetet, hogy egyedül szeretne lenni és Boris nevű kutyájával elvonul egy időre a vidéki házukba. 

Helen Bailey
Facebook

 

A rendőrség közvetlenül az eltűnése után kiterjedt kutatást folytatott a vidéki háznál, Roystonban és a nő kenti birtokán, Broadstairsben is. Ezen a héten hétfőn azonban újabb öt nappal hosszabbították meg a keresést, ami csütörtökön eredménnyel is járt. A rendőrség az 1,2 millió font értékű birtokon emberi maradványokra bukkant, amiről a rendőrség úgy véli, az írónőéi.

A felfedezést követően ismét letartóztatták Bailey élettársát, Ian Stewart-ot, akit korábban is kihallgattak már az eltűnés miatt. Ezúttal gyilkossággal és a holttest elrejtésével gyanúsítják. 

A férfi állítólag egy nagyobb összeget ellopott az írónőtől közvetlenül annak eltűnése előtt. A rendőrségnek az is felkeltette a gyanúját, hogy június elején Stewart egyedül elutazott Mallorcára, ahova korábban együtt akart menni a pár, azonban épp az ő betegsége miatt elhalasztani kényszerültek az utazást.

A pár egy gyásszal foglalkozó Facebook közösségben találkozott 2011-ben. Stewart felesége 2010-ben hunyt el egy epilepsziás roham következtében, ami a kertjükben érte. Az írónő férje 22 év házasság után 2011-ben fulladt a tengerbe egy vakáción Barbadoson a felesége szeme láttára.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.