Balla-gyilkosság: a fiú kívülről látta önmagát

Újabb, eddig nem ismert részletek derültek ki az anyagyilkossággal vádolt S. Sándorról a Balla Irma-ügy hétfői tárgyalásán Debrecenben.

A Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon a múlt héten kezdődött meg a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt S. Sándor büntetőpere. Az asszonyt 2007 áprilisában brutális kegyetlenséggel ölték meg debreceni otthonában. Egyetemista fia, S. Sándor azt állította: a bűntett idején nem tartózkodott odahaza, a holttestre másnap talált rá. A fiatalembert 2008 áprilisában előzetes letartóztatásba helyezték, mert a nyomozó hatóságok szerint alaposan gyanúsítható a gyilkosság elkövetésével. A 30 éves S. Sándor az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét.

Nagy Antal bíró a tárgyaláson ismertette azt a jegyzőkönyvet, amely a helyszínen készült, a holttest megtalálása után. Elhangzott: a lakásban kutakodásnak nem volt nyoma, a tettes a helyszínen hagyott több doboznyi arany- és ezüst ékszert, valamint Balla Irma bankkártyáját, a mellette lévő PIN-kóddal együtt. Nem vitte el laptopját sem, amelyet vérrel szennyeződve találtak meg az áldozat feje mellett. A bíróságon bemutatták a szemlén készült videó- és fényképfelvételeket, valamint az ágyban fekvő áldozatot ábrázoló fotókat, amelyeket S. Sándor szenvtelenül, érzelemmentesen nézett végig.

Arra a kérdésre, hogy a fiút vajon miért nem zaklatta föl jobban édesanyjának halála, a barátnője – akit tanúként hallgattak meg – azt válaszolta: S. Sándor azt mondta neki, hogy a szerepjátékoknak köszönhetően kívülről tudja szemlélni önmagát, s ily módon könnyebben fel tudja dolgozni a fájdalmat.

A tárgyalás szerdán folytatódik.

S.Sándor tárgyalása
S.Sándor tárgyalása
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.