Rossz hangulat ellen marhahús

A kisebb rossz közérzet vagy visszatérő egészségi problémák megoldása lehet, hogy valójában csupán karnyújtásnyira van, és az étkezési szokásainkra jobban odafigyelve könnyen megszabadulhatunk tőlük.

A száj szélének kiszáradását például a B2 vitamin hiánya is okozhatja, hiszen ez a vitamin felelős többek között a bőr megújulásának elősegítéséért. A hiány leküzdésére akár napi egy pohár tej elfogyasztása is elegendő lehet.

Az ízek érzésének csökkenését okozhatja a cinkhiány. A cink többek között az ízlelőbimbók működését illetve a nyálban található enzimek fejlődését is segíti. Hetente körülbelül 25 dkg vörös hús elfogyasztása akár meg is oldhatja ezt a problémát - írja a Medipess.

A gyomorbántalmaknak lehet az A vitamin hiány is az oka. Ennek kiküszöbölését fokozottabb zöldségfogyasztással (például egy répa elrágása naponta) vagy kéthetenkénti májfogyasztással tudjuk segíteni.

Ha gyakran érzi magát valaki morcosnak, harapósnak vagy nagyon sápadt, illetve körömproblémái vannak, az lehet a vashiány jele is. A vas ugyanis a vörösvérsejtek oxigénszállításának egyik fontos segítője. Az alacsony mértékű vashiányt a vitaminnal dúsított reggeli müzli vagy egy jó adag marhahús, valamint tojás, csonthéjasok fogyasztásával ellensúlyozhatjuk.

A megdagadt bokát a kálium hiánya okozhatja, míg általános csont- és izomfájdalmakat a D-vitaminé. A káliumhiányra kézenfekvő megoldás lehet napi nagyobb mennyiségű gyümölcs, különösen banán fogyasztása, hiszen ezek káliumban igen gazdagok. A D-vitamin bevitele pedig könnyen megoldható, ha hetente kétszer olajos halat fogyasztunk, vagy csak egyszerűen eltöltünk 20 percet a napon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.