Rossz helyre merészkedtek a szörnyvadászok, most felelniük kell érte

Egy amerikai férfi magántulajdonának megsértése miatt nyújtott be keresetet a bíróságra, mert idegenek kószálnak a birtokán, többen pedig be is kopogtak hozzá.

Ez az első per, amit a július 6. óta elérhető játék, a Pokémon Go készítői, a Niantic, Nintendo, and The Pokémon Company ellen indítanak. Az amerikai férfi azzal vádolja a cégeket, hogy nem törődtek az előrelátható és nyilvánvaló következményeivel annak, hogy a Pokémon Go virtuális szörnyeket vadászó játékosai a valódi világban sétálnak be emberek magántulajdonát képező helyekre a tulajdonosok engedélye nélkül - írja a BBC.

A virtuális pokémonokat a mobiltelefonjaik segítségével a valódi világban keresgélik a játékosok. Egyes helyeket Pokestopoknak vagy edzőtermeknek jelöltek ki a készítők, ahol a játékosok szörnyeket szerezhetnek, vagy a már meglévőket fejleszthetik és harcolhatnak a többi játékos szörnyeivel.

Ezek a helyek elméletileg nyilvánosak kellene, hogy legyenek, azonban gyakran csúszik hiba a térképbe. Egy amerikai férfi, akinek a lakása korábban templom volt arra panaszkodott, hogy csapatosan érkeznek emberek a környékre, mert edzőteremnek jelölte a játék a helyet. 

Több országban kérték már, hogy egyes helyszíneket vegyenek le a térképről, például Japánban a Hiroshima Peace Memorial Park vagy az auschwitzi haláltáborból. Az Amerikai Holokauszt Múzeumban is arra kérnek mindenkit, hogy ne játsszanak az intézményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.