Rongálás miatt estig is késhetnek a vonatok a dél-balatoni vonalon

Ismeretlenek megrongálták a vasúti jelző- és biztosítóberendezés kábeleit Zalakomár és Zalaszentjakab között, a meghibásodás miatt a dél-balatoni vasútvonalon akár estig is eltarthatnak a késések - közölte a Mávinform az MTI-vel szerda délután.

Ismertetésük szerint áramellátási zavarok miatt szerda délutántól nem működik a vasúti jelző- és biztosítóberendezés a Zalakomár-Zalaszentjakab-Nagyrécse közötti vasúti szakaszon. Emiatt a dél-balatoni vasútvonalon általában 20 perccel meghosszabbodott a vonatok menetideje.

A vonatok ezen a szakaszon csak lassabban, óránkénti 40 kilométeres sebességgel haladhatnak, a vasúti átjáróknál pedig csak 5 kilométer/órás sebesség a megengedett. Mindezek időveszteséget, általában 20 perccel hosszabb menetidőt okoznak a Budapest-Siófok-Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa vasútvonalon.

A jelzett szakaszon a fénysorompók sem működnek üzemszerűen. Ezért a MÁV arra kéri a gépjárművezetőket, hogy a vasúti átjáróknál fokozott óvatossággal közlekedjenek - olvasható a Mávinform közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.