Romlott a fejbe lőtt focista állapota

A hétfőn, egy mexikóvárosi bárban fejbe lőtt Salvador Cabanas paraguayi válogatott labdarúgó állapota romlott egy agyi duzzanat következtében.

"Bár kedden csökkentettük a nyugtatók mennyiségét, a kialakult duzzanat következtében a játékost újra az eredeti dózissal kezeljük" - mondta szerdán Ernesto Martinez, a 29 éves támadó kezelőorvosa. "Amíg a megnövekedett nyomás észlelhető, a játékos az eredetileg előírt mennyiséget kapja. Állapota egyelőre kritikus, de stabil."

Paraguay válogatottjának vezére, akinek a fejéből még mindig nem sikerült kioperálni a sérülést okozó golyót, egyre rosszabbul van. Orvosai a jövőre nézve sem túl bizakodóak: "A legvalószínűbb, hogy a duzzanat rosszabbodik" - jelentette ki Martinez.

Cabanas a mexikói America futballistája - a klub színeiben 2007-ben és 2008-ban is gólkirály volt a Libertadores Kupában -, hazája válogatottjával pedig a nyári, dél-afrikai világbajnokságra készült. A selejtezősorozatban hat góljával a paraguayiak legeredményesebbje volt.

A 29 éves Cabanast hétfő hajnalban támadták meg, amikor kilépett a szórakozóhelyről. A rendőrség feltételezése szerint ki akarták rabolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.