Romániában folytatja tovább a harcot Zsuzsanna a kislányáért

Hiába mozgatott meg minden követ a különböző hivatalos helyeken, egy lépéssel sem került közelebb 3 éves kislányához édesanyja, a makói Schmidt Zsuzsanna. Mint azt a delmagyar.hu-ból megtudhatjuk, a gyereket az apja Romániába vitte. Az asszony most ott próbálkozik.

Magyarországon már mindent megpróbáltam, de nem tudtam érvényesíteni a jogaimat – indokolta a makói Schmidt Zsuzsanna, miért próbálja meg most ugyanezt a szomszédos országban. Ő az az édesanya, akitől két hónapja a volt élettársa, Vetési Zsolt a tudta és beleegyezése nélkül, az ígért miskolci hétvégi kirándulás helyett Romániába, Sepsiszentgyörgyön élő szüleihez vitte 3 éves kislányukat. Nem hozta vissza azt követően sem, hogy a bíróság ideiglenesen az anyának ítélte a felügyeleti jogot. E helyett ő is eljárást indított a felügyeleti jog megszerzéséért Romániában.

Mint az édesanya delmagyar.hu-nak elmondta, a Romániában indított gyermekelhelyezési per első tárgyalását elnapolták, miután jogi képviselője ott igazolta, hogy Magyarországon már elindult a hasonló eljárás. Az új tárgyalást egy nappal későbbre tűzték ki, mint amikor a magyarországi lesz. Ugyanakkor Zsuzsa Makón tett feljelentését a rendőrségen elutasították. Az erről szóló határozatot írásban még nem kapta meg, de szóban úgy tájékoztatták: amikor volt élettársa külföldre vitte a gyereket, még nem volt meg a felügyeleti jogról szóló végzés, illetve a férfi a kislányt nem rejti el a hatóságok elől, és a kapcsolattartás is megoldott. Schmidt Zsuzsa ez utóbbira reagálva azt mondta, bár eleinte telefonon néhányszor tudott beszélni Iringóval, a romániai tárgyalás óta hiába próbálkozik, már nem adják át neki a telefont.

Az édesanya holnap Romániába készül. Személyesen viszi el a felügyeleti jogról hozott magyarországi ideiglenes bírói végzést, és ügyvédje közreműködésével szeretné ezt az ottani bíróságon is elismertetni. Ha ez sikerül, az ottani hatóságok segítségét kéri ahhoz, hogy ennek érvényt tudjon szerezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.