Bántalmaztak két tanárnőt a VIII. kerületben

Két pedagógust bántalmazott egy diákjuk rokona hétfőn Budapest VIII. kerületében; az erőszakoskodó férfit őrizetbe vették, ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

Két pedagógust bántalmazott egy diákjuk rokona hétfőn Budapest VIII. kerületében - közölte a rendőrség kedden.

Egy általános iskola két pedagógusa hétfőn kora délután a Mátyás téri játszótérre kísérte diákjait hógolyózni. Nem sokkal  később azt vették észre, hogy két fiú a hóban "fürdeti" harmadik  társukat. Ekkor közelebb lépve a fiúkra szóltak, hogy hagyják ezt abba - mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A felszólítás után odalépett a két tanárnőhöz egy számukra ismeretlen férfi és egy nő. A férfi minősíthetetlen hangon  szidalmazta, fenyegette őket, mondván: látta, hogy meg akarják ütni a gyereket. A férfi aztán hirtelen közelebb lépve leköpte, majd  ütésre emelve a kezét mindkét pedagógust meglökte, egyiküket a  nyakánál, ez a tanárnő ennek következtében elharapta a nyelvét.

A tanárnők végül elfordultak a két ismeretlentől, összeterelték  a gyerekeket és visszakísérték őket az iskolába. A pedagógusok a  támadás során orvosi ellátást igénylő sérülést nem szenvedtek.

A rendőrök rövid idő alatt megállapították, hogy a pedagógusokra  támadó férfi az egyik "fürdető" diák hozzátartozója. A 37 éves  férfit még az éjszaka elfogták és előállították.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.