Rohamrendőrök szállták meg a magyar szurkolók buszait

A hatóságok Milánónál megállították és átvizsgálják a vasárnap este indult magyar szurkolói konvoj buszait. Az első hírek szerint a drukkereket egy benzinkút kifosztásával gyanúsítják, de az utazás főszervezője ezt később cáfolta – jelentette a Nemzeti Sport Online tudósítója a helyszínről.

A portál azt írja, hogy a négy buszból hármat állítottak meg, és jelenleg rohamrendőrök vizsgálják át a járműveket, de előállítás nem történt.

Az NSO-nak az utazás egyik szervezője, Poszpischek Tamás nyilatkozott a történtekről, aki maga is a helyszínen tartózkodik.

„A négy buszunkból egy továbbhajtott, hármat viszont megállítottak a rendőrök, és már rohamrendőrök is érkeztek a helyszínre. Nagyjából százötven-kétszáz drukkerről lehet szó. Azzal vádolnak minket, hogy kifosztottunk egy benzinkutat Velencénél. Most tart az ellenőrzés, nem tudjuk, mikor indulhatunk tovább. Mindenkitől elveszik az alkoholt" – fogalmazott az utazásszervező.

A bordeaux-i szurkolói zónában mától működő mobil konzuli egység felvette a kapcsolatot a párizsi főkonzulátussal, hogy értesítsék az illetékes olaszországi magyar konzult, hogy tájékozódjon a helyzetről. Egyelőre kérdés, hogy mikor indulhat tovább a feltartóztatott társaság.

Molnár-Tóth Marianna főszervező arról tájékoztatta a NSO-t, hogy a Milánó közelében megállított magyar buszokat nem benzinkútrablás vádja miatt állították meg a rendőrök.

Molnár-Tóth elmondta, hogy a szurkolói buszokon pirotechnikai eszközöket kerestek és koboztak el a magyar szurkolóktól. Valamint az alkoholtilalom miatt az összes szeszesitalt is elvették.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy egy Velence közeli benzinkút kifosztásával is vádolják a magyar szurkolókat. Molnár-Tóth szerint ez nem igaz. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.