Robin Williams Parkinson-kórral küzdött

Özvegye szerint a hétfő délelőtt elhunyt 63 éves színészt depressziója és szorongási zavarai mellett korai stádiumú Parkinson-kórral diagnosztizálták.

Susan Schneider közleményben tudatta, hogy férje "tiszta és józan" volt halála pillanatában, ugyanakkor depresszióval, súlyos szorongással küzdött, és orvosai ezenkívül Parkinson-kórt állapítottak meg nála. A súlyos idegrendszeri betegség árnyéka még nagyobb lelki terhet jelentett a színész számára az amúgy sem könnyű helyzetben - írja a CNN.

Robin Williams halála az egész világot megrázta Lucas Jackson / Reuters

Az özvegy szerint Williams még nem állt készen arra, hogy betegségével a nyilvánosság elé álljon. A közlemény arra nem tért ki, hogy a Parkinson-kór pontosabban milyen hatással volt Williams mindennapjaira és munkaképességeire.

„Reméljük, hogy Robin tragikus halála másoknak erőt ad ahhoz, hogy keressék azt a segítséget és gondoskodást, amire szükségük van a gyógyuláshoz, bármilyen nehézséggel is nézzenek szembe, és így talán kevésbé fognak félni"- fogalmazott az asszony.

Az Oscar-díjas színészt helyi idő szerint hétfő délelőtt találták meg holtan a kaliforniai lakásában. A rendőrség öngyilkosságként kezeli az esetet, de ezt még az ügyben indított vizsgálatnak is igazolnia kell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.