Robert Downey Jr. kaszált idén a legtöbbet

A Vasember sztárja 75 millió dolláros bevételével a legjobban kereső hollywoodi színész, de azért Channing Tatum és Hugh Jackman sem panaszkodhat.

A Forbes pénzügyi magazin idén is közzétette a legjobban kereső színészek listáját. Azt vették számba, hogy mennyit is kerestek a hollywoodi sztárok 2012 és 2013 júniusa között.

Robert Downey Jr. milliókat vonz a mozikba
Los Angeles, 2010. január 18. Robert DOWNEY Jr. amerikai színész a vígjáték vagy zenés filmek kategóriájában legjobb színésznek járó díjat fogja a 67. alkalommal odaítélt Arany Glóbusz-díjak átadási ünnepségén Los Angelesben 2010. január 17-én. Robert Downey Jr. Guy Ritchie brit rendező Sherlock Holmes című filmjében nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. (MTI/EPA/Andrew Gombert)

Mint kiderült, Robert Downey Jr. rengeteget hoz a stúdiók konyhájára, a 2012-es Bosszúállók, valamint az idei Vasember 3 egyenként több mint egymilliárd dolláros bevételt produkált csak a jegypénztárakban.

A színész egy év alatt mintegy 75 millió dollárt keresett a franchise-oknak köszönhetően, ezzel pedig ő lett a Forbes listájának első helyezettje  - írja a Reuters.

A második helyen a 2012-es év legszexisebb pasijának kikiáltott Channing Tatum végzett, aki a 167 milliós bevételt hozó Magic Mike című filmnek köszönhetően 60 millió dollárt kaszált.

A dobogósok közé tartozik Hugh Jackman is 55 millió dolláros bevételének köszönhetően, amit a Forbes szerint az X-Men franchise bevételei után járó százalékokból szedett össze, és persze jól hozott a konyhára a 438 milliót termelő Nyomorultak című film is. 

A Ted főszereplőjének, Mark Wahlbergnek sincs oka panaszra, 12 hónap alatt 52 millió dollárral lett gazdagabb, Dwayne 'The Rock' Johnson pedig 46 millió dolláros bevételével kiérdemelte a Forbes magazin listájának ötödik helyét.

Adam Sandler a Hotel Transylvania című animációs filmben nyújtott közreműködésének hála 37 milliót, Denzel Washington pedig a Kényszerleszállás című film főszerepéért 33 milliót kaszált.

Tom Cruise tavaly a lista élén végzett, most a nyolcadik helyre csúszott vissza.

A teljes listát ide kattintva megtekinthetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.