Véget ért a csepeli dráma

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai elfogták azt a férfit, aki robbantással fenyegetőzött Csepelen, a Karácsony Sándor utcában, egy társasházban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata az MTI-vel.

Hír Tv arról számolt be Hajdu Jánosra, a TEK főigazgatójára hivatkozva, hogy a férfinél nem találtak robbanószerkezetet.

Ábel Attila, alpolgármester (Fidesz-KDNP) az MTI-t korábban úgy tájékoztatta, hogy a fenyegetőző férfi miatt több mint száz ember hagyta el a társasházat, többnyire nyugdíjasok és kisgyermekesek. Az önkormányzat a tanácstermét megnyitotta nekik - tette hozzá.

Az MTI úgy tudja, egy 38 éves férfiről van szó.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-vel korábban azt közölte: a férfi öngyilkossággal és robbantással fenyegetőzött.

A rendőrség tájékoztatása szerint P. Károly 38 éves egyedül élő férfi telefonált be a rendőrségre 11 óra után kétszer is azzal, hogy öngyilkos akar lenni, és fel fogja robbantani magát - írja az eseményeket percről-percre figyelemmel követő Csepel.info.

A gyorsan kivonuló rendőrök és terrorelhárítók rövid idő alatt kb. 35 lakót menekítettek ki az épületből, akik között több édesanya és idős ember is volt. Bár “túsztárgyaló” is érkezett a helyszínre, végül nem volt rá szükség, mert P. Károly megadta magát. Ellene közveszéllyel való fenyegetés miatt indítanak eljárást. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi nem először fenyegetőzött öngyilkossággal, korábban egy ott lakó pedig arról is beszámolt, hogy folyamatosan terrorizálta a környezetét - írja a lap.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.