Robbanószerkezetet loptak, nagy erőkkel kutat a rendőrség

A még április 1-jén Szászbereknél talált I. világháborús aknavető gránátot valaki ellopta, mire a tűzszerészek néhány nappal később visszatértek a helyszínre hatástalanítani azt.

Az MH Tűzszerész Szolgálata a területet szalaggal körbekerítette, illetve egy - Vigyázz! Robbanásveszély! – táblát is elhelyezett. A lezárt helyszínre április 4-én  tértek vissza, hogy a hatástalanítást elvégezzék, de a gránátot valaki addigra ellopta.

A szolgálat jelezte a rendőrségnek az esetet, akik nagy erőkkel kezdték meg a kutatásat a robbanószerkezet után, ugyanis az állapota, kora miatt életveszélyes.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hangsúlyozta, a tolvaj elfogását követően visszaélés robbanóanyaggal és robbanószerrel bűncselekmény elkövetése miatt fogják felelősségre vonni.

A szakemberek szerint, amennyiben bárki megkísérli szétszerelni vagy hatástalanítani a gránátot, úgy nem csak saját életét, de a közvetlen közelében lévő embereket, tárgyakat is jelentős veszélybe sodorja!

(Forrás: szoljon.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.