Az OTP-t bombával zsaroló férfi táskájában valódi szerkezet volt

Bombával próbálta megzsarolni az OTP-t az a még ismeretlen tettes, aki péntek délután robbanószert tartalmazó hátizsákot helyezett el a bank egyik fővárosi, József körúti fiókjában. A bombát a tűzszerészek hatástalanították, a harmincmillió forintot követelő zsarolót nagy erőkkel keresik.

Egy füstölő hátizsák miatt ki kellett üríteni egy épületet tegnap késődélután Budapesten, a József körúton. Egy eddig ismeretlen tettes egy csomagot helyezett el a házban működő bankfiók pénzkiadó automatájánál, s a hátizsák a helyszíni beszámolók szerint „pukkanó hangot adott, majd füstölni kezdett."

Tűzszerész, egy hosszú bot végére rögzítve hozza ki a bombagyanús csomagot a József körúti OTP bankfiókból
Budapest, 2011. március 19. Egy tűzszerész, egy hosszú bot végére rögzítve hozza ki a bombagyanús csomagot a József körúti OTP bankfiókból, majd a közeli metróépítkezéshez viszi 2011. március 18. az esti órákban. Mivel a robbanóanyagkereső kutya jelzett, teljesen kiürítették a környéket. Személyi sérülés nem történt, a József körút forgalma 21 óra után helyreállt. MTI Fotó: Lakatos Péter

A Terrorelhárítási Központ jelentős erőkkel, több autóval érkezett a helyszínre, és ott volt Hajdu János, a szervezet főigazgatója is. Az állampolgárok biztonságát és a vagyonbiztonságot szem előtt tartva haladéktalanul kiürítették az épületet, lezárták a környéket. A Blaha Lujza tér és az Üllői út között este 9 óráig nem közlekedett a 4-es és a 6-os villamos, és a közúti forgalom elől is lezárták ezt a szakaszt.

Az időközben értesített tűzszerészek megvizsgálták a csomagot, majd a helyszíni megsemmisítés mellett döntöttek. Egy tűzszerész hozta ki a gyanús csomagot péntek este fél nyolc körül a József körúti OTP bankfiókból. A tűzszerész lassan lépkedve, egy hosszú bot végére rögzítve hozta ki a csomagot az épületből, majd a közeli metróépítkezéshez vitte. Este nyolc óra előtt néhány perccel egy nagy durranást lehetett hallani a Rákóczi téri metróépítkezés felől. Nem sokkal este 9 óra előtt az épületben lakók visszatérhettek otthonukba.

Zsarolás miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztálya a József körúti gyanús csomag ügyében - mondta még péntek este Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője.

Szombat délben viszont a police.hu már azt közölte: az elsődleges vizsgálat megállapította, hogy a csomagban „valódi szerkezet" volt, ezért döntöttek a tűzszerészek a táska azonnali megsemmisítéséről . Az ügyben a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, ugyanis a csomagban egy levelet helyezett el az elkövető, melyben harmincmillió forintot követelt a pénzintézettől.

(Forrás: mti.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.