Ki akarták lakoltatni, felrobbantotta a házat

Robbanás történt egy családi házban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiban kedden - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A mályi önkormányzat rendőri segítséget kért egy házban élő férfi kilakoltatásához. Amikor odaértek, akkor történt a robbanás, majd a tűz. Miután a 61 éves férfi berobbantotta a gázt, kijött az épületből, és közölte, további robbanásokra számíthatnak, ha nem hagyják őt békén.

Egy tűzoltó dolgozik annál a háznál Mályiban, ahol egy 61 éves férfi berobbantotta a gázt
Mályi, 2011. június 7. Egy tűzoltó dolgozik annál a háznál Mályiban, ahol egy 61 éves férfi berobbantotta a gázt. Az épület egyes falai kidőltek, üvegszilánkok borították a környezetet. Az eset előzménye az volt, hogy rendőri segítséget kértek egy végrehajtó iroda által elrendelt kilakoltatáshoz és amikor odaértek, akkor történt a robbanás, majd a tűz. A lakás tulajdonosát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. MTI Fotó: Vajda János

Kilenc óra húsz perckor érkezett a bejelentés az esetről. A helyszínelés jelenleg is tart, vizsgálják, fennáll-e a közveszély-okozás gyanúja. Az eddigi információk szerint vezetékes gáz robbant be. Más lakóépület nem sérült meg.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a kilakoltatásra érkezők előbb gázszivárgást észleltek, majd bekövetkezett a robbanás. Az épület egyes falai kidőltek, üvegszilánkok borították a környezetet. Tzenkét tűzoltó vonult két gépjárműfecskendővel a helyszínre, ahol a pince, valamint a földszintes, körülbelül százharminc négyzetméteres épület tetőszerkezete égett harminc-negyven négyzetméteren. A negyedóráig tartó oltás-mentés során az épületből három 11,5 kilós és egy turista pb-gázpalackot hoztak ki, amelyek a nyitott szelepen át lángoltak.

A robbanás idején az épületben tartózkodó középkorú tulajdonost is kimentették, aki testének nagy részén égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Mivel az épületben a földgázvezeték is nyitva volt, az esetleges további robbanásokra számítva százötven méteres körzetből ideiglenesen harminc embernek kellett elhagynia otthonát, akik azóta már vissza is térhettek házaikba. A tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárás indult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.