Rio: Bezöldült a műugrómedence vize

Gyanús színváltozáson esett át néhány óra leforgása alatt a műugró medence vize a Maria Lenk uszodában, ahol a vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek nagy részét is tartják. A szervezők egyelőre nem adtak magyarázatot a jelenségre.

A Nemzeti Sport helyszíni tudósítója is alá tudja támasztani azt, ami a Reuters fotóiból egyértelmű: hétfőn, egyetlen nap alatt bezöldült a víz a műugrók medencéjében a Maria Lenk uszodában. Mint írják, reggel, a Magyarország–Kína női pólómeccs alatt még kéken ragyogott a medence, délutánra viszont egyértelműen bezöldült.

Hétfő reggel még mind a két medence kék volt
Hétfő reggel még mind a két medence kék volt
Reuters

Hogy a színváltozásnak mi az oka, arra a szervezők még nem adtak magyarázatot, de a női 10 méteres szinkrontoronyugrás döntőseinek engedték, hogy ebbe a vízbe csobbanjanak bele.

A két szomszédos medence színei közti különbség feltűnt a hétfőn bronzérmet nyert brit műugrónak, Tom Daleynek is, aki jogosan teszi fel a kérdést: Mi történt?! 

A kérdésre Jo Calvinio brit súlyemelő szellemes azt felete, hogy talán naponta változtatják a medence árnyalatát az olimpia színeinek megfelelően és a következő talán már a sárga lesz...

A szervezők nem tudják, mi ez, de szerintük nem veszélyes
A szervezők nem tudják, mi ez, de szerintük nem veszélyes
Antonio Bronic / Reuters

„Mindenképpen kivizsgáljuk az esetet, mert szeretnénk a lehető legjobb körülményeket biztosítani. Annyit mondhatunk, hogy megvizsgálták a műugrómedence vizét, és nem veszélyezteti a sportolók egészségét" – jött a rövid kommentár a szervezőktől.

Előtte - Utána
Előtte - Utána
Michael Dalder / Reuters

Független szakértők szerint valószínűleg algásodásról van szó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.