Riasztást adtak ki várható felhőszakadások miatt

Somogy megye több térségére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható felhőszakadás miatt csütörtökön késő délután. Ezeken a területeken a következő órákban olyan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, amely során rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzése szerint a hőség miatt kiadott első- és másodfokú figyelmeztetések mellett több megyére a felhőszakadás, valamint a heves zivatarok miatt is adtak ki figyelmeztetést.

A felhőszakadás miatt másodfokú figyelmeztetés csak Somogy megyében van érvényben. Elsőfokú figyelmeztetést Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki. Ezeken a területeken is lehetnek olyan záporok, zivatarok, amelyek során 25-30 millimétert is meghaladó csapadékmennyiség hullhat.

Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Veszprém, Zala és Pest megyében és a fővárosban heves zivatarok is lehetnek, amelyeket erős szél, jégeső kísérhet, ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.