Riasztás: felhőszakadás, jégeső jön

Esős időnk lesz ma, akár 60 mm feletti csapadék sem kizárt, ezért riasztást adtak ki a Dunántúlra és Közép-Magyarországra. Holnap sem lesz sokkal jobb idő, hétvégéig várnunk kell a strandolással.

Felhőszakadás miatt elsőfokú riasztást adott ki a Dunántúl nyugati részére és Közép-Magyarországra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Sokfelé várható ismétlődő jelleggel eső, zápor, zivatar, amelyet a felhőszakadás mellett jégeső, keleten pedig viharos szél is kísérhet.

A heves zivatarokból hirtelen több mint 40 milliméter csapadék zúdulhat le, és 80 kilométer/óra feletti széllökés kísérheti őket. Estére a zivatarzóna az északkeleti országrészbe helyeződik át. Nem kizárt a 60 mm feletti csapadék sem (vagyis 60 liter eső esik egy négyzetméternyi felületre).

A változó irányú szél többfelé megélénkül, zivatarok környékén átmenetileg erős széllökések is lehetnek. Délután 22, 32, késő este 17, 23 fok várható.

Holnap sem lesz sokkal jobb idő, gyakran lesz erősen felhős az ég, de hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. Sokfelé valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24, 29 fok között várható.

Front ugyan nincs felettünk, de a fülledt, meleg idő mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeket megviselheti. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás, fáradékonyság, ingerlékenység fordulhat elő, erősödhetnek a reumatikus, illetve görcsös panaszok és nőhet a reakcióidő.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.