Áldozatait hibáztatja a baleset miatt Rezesová

Eva Rezesová egy évvel ezelőtt okozott négy emberéletet követelő balesetet az M3-ason. Azóta kiderült, a szlovák nő ittasan ült volán mögé, most mégis az áldozatok hibáztatására építenék fel védelmét – írta meg a Blikk.

A nő ügyvédjének indítványa szerint egy újabb műszaki szakértőt szeretnének kirendelni, akitől többek között arra a kérdésre várnak választ, hogy a Punto hirtelen sávváltását a szakértő által megjelölt 170 km/órás sebességgel észlelhette-e időben az ittas állapotban közlekedő Rezesová.

Ebből következően Rezesová védekezési stratégiája az, hogy ő szabályosan, igaz, egy kicsit gyorsan közlekedett, amikor váratlanul elévágott a Punto. Az ütközést pedig már nem tudta elkerülni – írja a bulvárlap.

– Értesültem ügyvédkollégám indítványáról, de nevetségesnek tartom annak fényében, hogy már két, egymástól független igazságügyi műszaki szakértő is vizsgálta annak lehetőségét, hogy a Punto hirtelen manővere okozta a szerencsétlenséget. Mindkét szakértő egyértelműen kizárta ennek a lehetőségét – érvelt dr. Hantos Ádám, a hozzátartozók ügyvédje.

A nő kábítószeres befolyásoltságát nem tudták bizonyítani, bár a gyorsteszt pozitív volt. A lap információi szerint ez azért lehetséges, mert nem vettek le elégendő mennyiségű vért a BMW sofőrjétől, így a teszteket nem tudták elvégezni.

Mint emlékezetes, a baleset 2012. augusztus 21-én történt az M3-as autópálya 45-ös kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető sávban, ahol a szlovák állampolgárságú Eva Rezesová BMW típusú terepjárójával hátulról nekiütközött egy Fiat Puntónak.

A kisebbik autó kigyulladt, utasai közül hárman a helyszínen meghaltak, egy nő pedig súlyos égési sérülései következtében hunyt el kórházba szállítását követően.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.