Részlegesen megnyitották a gyalogos forgalom előtt a gárdonyi vasúti aluljárót

Részlegesen megnyitották a gyalogosforgalom előtt a Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal korszerűsítésének keretében, 760 millió forintos beruházással elkészült gárdonyi vasúti aluljárót; teljes megnyitására a hatósági használatba vétel után kerül sor - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szerdán.

A gárdonyi vasútállomáson  - a Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal 55 milliárd forint beruházással, európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztésének részeként, - 3,5 milliárd forintos költséggel megújult a vágányhálózat, perontetős, új magas peronok épültek, felújították a felsővezetéket, a térvilágítást és a vízelvezető rendszert.

Továbbá kábelcsatornák, aknák épültek az új biztosítóberendezés és távközlési hálózat számára, s elkészült a peronok és a Velencei-tó biztonságos megközelítésére szolgáló gyalogos aluljáró. A létesítmény műszaki átadás-átvétele már júniusban megtörtént, jelenleg hatósági használatba vétele folyik.

A MÁV Zrt. valamint a beruházó NIF Zrt. a téli közlekedés biztonsága érdekében döntött úgy, hogy a peronok felé megnyitja az aluljárót a gyalogosok előtt. A létesítmény tópart felé vezető része azonban még le van zárva.

A végleges megnyitásra és a liftek üzembe helyezésére a hatósági használatbavételt követően kerül majd sor.

A vasútvonal fejlesztése keretében felújították a gyalogos felüljárót is, továbbá tervezik az új P+R parkolót.

A Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) részeként Tárnok-Székesfehérvár között megvalósuló vasútvonal fejlesztés 2012 végére fejeződik be. A beruházás összköltségének 85 százalékát az Európai Unió finanszírozza, 15 százalékát hazai forrásból fedezik

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.