Részegen ellopta a rendőrök motorcsónakját egy fiatal

Rendőrségi motorcsónakot lopott el egy részeg fiatalember Budapesten vasárnap, a férfi annyira ittas volt, hogy elfogása után detoxikálóba kellett vinni.

Csobay Balázs, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság helyettes vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a 21 éves budapesti fiatalember "erős alkoholos befolyásoltság alatt" a XI. kerületi Kopaszi-gáton található vízi rendészeti állomásról kötötte el a szolgálati kishajót.

Tájékoztatása szerint azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi eltulajdonítani vagy csak használni akarta a rendőrség járművét.

Az alezredes elmondta, hogy szolgálati hajóikat a kikötési helyen vasráccsal és videokamera-rendszerrel is védik. A fiatalember valószínűleg a területre éppen lecsapó vihart, a zuhogó esőt használta ki arra, hogy a hajóhoz beússzon, és arra észrevétlenül bemásszon.

Az ügyeletes már csak azt látta, hogy az egyik hajójuk sodródni kezd a vízen; először azt hitték, műszaki hiba történt, elszakadt a kötél a viharos időben. Csak az elszabadult vízi jármű megállítása és kikötése után, a parton vették észre, hogy valaki a hajó kormányánál fekszik félmeztelenül, mentőmellényben - tette hozzá.

A zavartan viselkedő fiatalember nem tudott magyarázatot adni arra, mit keres a hajón; bódult állapota miatt később az Erzsébet kórház toxikológiai osztályára szállították.

A szemle során kiderült, hogy a fiatalember megpiszkálta a gyújtáskapcsolót, tehát el akarta indítani a hajót, ám ez végül nem sikerült.

Az alezredes elmondta, hogy a férfi a hajót meg is rongálta, letörte például a lobogórudat, a lezárt kabinajtót pedig betörte.

Csobay Balázs elmondta, hogy három évtizede dolgozik a vízi rendészeten, de nem tapasztalt még ehhez hasonló esetet, amikor valaki szándékosan el akart kötni egy rendőrségi szolgálati hajót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.