Repülős Gizi nem bír leállni, ismét elkapták

Egy hajdúszoboszlói férfi talált rá házában Repülős Gizire, aki éppen az egyik szekrényben kutakodott.

A 88 éves asszony váltig állította, hogy nem lopni ment a férfi házába, aki csak egy kávéra ment el otthonról szeptember 20-án reggel. Lakásába visszatérve talált Repülős Gizire, akire kihívta a rendőrséget – számol be a police.hu.

– A járőrök igazoltatták a Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizellát (88), aki kategorikusan tagadta, hogy bármi rosszban sántikált volna – ismerteti az esetet Sinkovicz Péter alezredes, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Gizi néni azzal érvelt a rendőröknek, hogy szállást keresett, mert a szabadban nagyon esett az eső. Az első házba betért, de miután senki nem nyitott neki ajtót, és a nagykapu csak kilincsre volt zárva, bement a házba.

A járőrök elfogták Repülős Gizit, aki agresszívan reagált az intézkedésre. A kihallgatásán is kitartott azon állítása mellett, hogy nem lopási szándékkal ment be a házba. Az idős asszony szabadlábon védekezhet.

A Repülős Gizi egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt. Az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 50-es években repülővel utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.