Majdnem bolygóval ütközött egy utasszállító

Az Air Canada Toronto-Zürich járatának pilótája 75 percnyi alvásából felriadva ijedten vette észre, hogy egy másik repülőgép éppen feléjük tart. Erőteljes süllyedésbe kezdett, holott amit repülőgépnek nézett, az valójában a fényesen világító Vénusz bolygó volt.

Az Air Canada Toronto-Zürich járatának pilótája 40 perc helyett 75 percet szundikált, álmából felriadva pedig éles fényre lett figyelmes. Azt gondolta, egy másik repülőgép tart feléjük, ezért azonnal megragadta a a Boeing 767-es botkormányát és erőteljes süllyedésbe kezdett - számol be a 2011. januárban történt esetről a Reuters hírügynökség.

Arra már csak több száz méteres zuhanás után jött rá a férfi, hogy amit ő álmából felriadva repülőgépnek nézett, az valójában a fényesen világító Vénusz bolygó volt, de eddigre a 95 utas és a 8 fős személyzet életét veszélybe sodorta.

Mivel az eset éjszaka történt, az utasok többsége nem kapcsolta be biztonsági övét, a zuhanás során pedig 14 utas és a személyzet 2 tagja megsebesült, hét fő kórházi ellátásra is szorult.  Az egyik utas mobiltelefonjával felvételt is készített a rémisztő élményről, amit feltett a Youtube videómegosztóra.

A légitársaság azóta kivizsgálta a tavalyi esetet, és elnézést kért minden utastól. Mint mondták, a legénység nem vette komolyan a kialvatlanság kockázatát az éjszakai repülés során, azonban az eset óta a pilóták alvási idejének betartását már sokkal szigorúbban ellenőrzik, valamint új szabálykönyvet készítettek a fedélzeti pihenőidőről, mely 2012 nyarán lép életbe - mondta Paul Strachan, a társaság elnöke.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.