Rengeteg a szúnyog, újabb irtással próbálkoznak

Újabb, kiegészítő szúnyoggyérítés kezdődött hétfőn a júniusi dunai árvízben érintett területeken - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szúnyogirtás harmadik ütemében csütörtökig végeznek a Duna teljes magyarországi szakaszán földi kémiai és légi kémiai gyérítést, 46 ezer, illetve 50 ezer hektáron.

A tervek szerint Mosonmagyaróvár térségében a légi kémiai kezeléssel szerdán végeznek, a földi kémiai irtást pedig csütörtökön végzik el. A Dunakanyarban a levegőből szintén szerdáig irtanak, a földi gyérítést pedig szerdán és csütörtökön hajtják végre.

Budapesten szerdán várható a légi irtás, a Csepel-szigeten pedig a földi és a légi gyérítést egyaránt hétfőn és kedden tartják. Dunaújváros térségében a hét első három napján alkalmazzák a kétféle módszert. Szekszárd környékén a földi kémiai gyérítést kedden és szerdán hajtják végre, a levegőből pedig szerdán és csütörtökön irtják a szúnyogokat.

Baja és Mohács térségében hétfőn és kedden a földről végzik el a gyérítést, szerdán és csütörtökön pedig a légi irtás várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.