A hajdúdorogi parókiáról szabadulhatott el a marcangoló kutya

A rendőrség a napokban gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el abban a kutyatámadási ügyben, amely még augusztus 18-án történt a Hajdú-Bihar megyei Hajdúdorogon.

 

Megtámadott egy 23 éves fiatalembert egy nagy testű közép-ázsiai juhász kutya Hajdúdorogon még augusztusban. A sérültet ellátó Kenézy kórház akkor azért nem tett rendőrségi bejelentést, mert az orvosok az áldozat sérüléseit nyolc napon belül gyógyulónak hitték. De a Kenézy a napokban mégis a rendőrséghez fordult, mert a legutóbbi vizsgálat már azt állapítottak meg, hogy a sérülések mégis nyolc napon túl gyógyulnak.

Információink szerint a település görög katolikus parókusának, Dalanics Zoltán atyának a kutyája - egy nagy testű közép-ázsiai juhász - az esti órákban nem ismert módon kijutott a parókia kerítéssel zárt udvaráról, és rátámadt egy kutyát sétáltató, 23 éves helybéli fiatalemberre. A közép-ázsiai juhász megharapta a főiskolás fiú mindkét karját, lábát, a hátát, megmarta a nyakát és az arcát, aminek következtében a sérült mintegy hat-hét deciliter vért vesztett.

A sérült segélykiáltásaira a kutya gazdája kiszaladt az utcára, hogy megfékezze az állatot. A fiatalember szerencséje az volt, hogy közben egy arra haladó autós megállt, így a fiú a pap segítségével be tudott menekülni a gékocsiba, majd az autós azonnal elvitte a helyi orvosi ügyeletre. Értesüléseink szerint a támadás váratlan és előzmények nélküli volt, a közép-ázsiai juhász ugyanis eddig még soha nem támadt rá senkire, nappal kennelben tartották, néha kinegedték a zárt udvarra, de azt nem lehetett feltételezni, hogy a kutya a parókia magas kerítésén ki tudna ugrani. Az állat nem volt veszett, a tulajdonos be tudta mutatni az eb oltási bizonyítványát is.

A sérültet a debreceni Kenézy Kórházban az elmúlt egy hónapban több alkalommal kezelték. Arra a kérdésünkre, miszerint az intézmény a kutyatámadást miért nem jelentette korábban a rendőrségnek, a kórház sajtóreferense, Szentgyörgyi János azt válaszolta: azért nem tettek bejelentést rendőri szerveknek, mert az első vizsgálat során a fiatalember sérülései nyolc napon belül gyógyulónak tűntek.

Az ügyről Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a sérült szeptember 22-én újabb ellátásra jelentkezett a Kenézyben, ahol ezúttal megállapították, hogy sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, az intézmény emiatt értesítette a rendőrséget az augusztusi kutyatámadásról.

Az ügyben a hajdúnánási rendőrkapitányság folytatja a nyomozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.