Rendőrség: Az önkéntes járőrözők ne kezdjenek magánakcióba!

Járőröző helybéliek tartóztattak fel egy gépkocsit Gávavencsellőn. Az autó utasai ezt bejelentették a rendőrségen. Ezután jelent meg a rendőrségi közlemény, amely kéri az önkéteseket, ne önkényeskedjenek.

A rendőrség felhívja a romagyilkosságok miatt a településeken járőröző önkéntesek figyelmét, hogy semmiképpen se kezdjenek önálló intézkedésbe, ha általuk gyanúsnak ítélt gépkocsit látnak - áll abban a közleményben, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság adott ki, miután Gávavencsellőn feltartóztattak helyiek egy autót.

Az észak-szabolcsi településen egy sötét színű terepjáróban hazafelé tartó vadászokat állítottak meg a járőrözők szerdán éjszaka. A helyi lakosokból álló csoport a járműben utazók személyazonosságát, illetve úti célját firtatta. A megállított autóban utazó egyik férfi és a járőrözők egyik tagja időközben felismerte egymást, így továbbengedték a vadászokat, személyi sérülés, vagy anyagi kár nem keletkezett a kocsi feltartóztatásánál.

A helyiek által igazoltatott két ember értesítette a rendőrséget az esetről, a helyszínre küldött rendőrjárőrök pedig ellenőrizték a járőröző csoport tagjait.

Az intézkedés során az önkéntesek elmondták: a múlt héti kislétai támadás után, amelyben egy roma nőt agyonlőttek, kislányát pedig életveszélyesen megsebesítettek, félnek a gávavencsellői romák is, ezért saját védelmükre, éjszakánként járőröznek a lakóházuk környékén.

A rendőrség szerint érthető az aggodalom, de az önkéntesen járőrözőknek sehol sem szabad önálló intézkedésbe kezdeniük egy gyanúsnak vélt gépkocsi megállításával. A járőrözők inkább jegyezzék fel a jármű típusát, színét, rendszámát, és azonnal értesítsék a rendőrséget.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.