Rendőrökre támadt az őrjöngő férfi

Gyorsított eljárásban ítéltek el egy VIII. kerületben rendőrökre támadó nigériai férfit.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség – gyorsított eljárásban – bíróság elé állított egy 32 éves nigériai állampolgárságú férfit, aki pár héttel ezelőtt a VIII. kerületben akadályozta, illetve bántalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket.

A férfi június 14-én a hajnali órákban a járőrök intézkedni akartak egy Nap utcai lakásban, miután több telefonbejelentés érkezett arról, hogy az ott lakó nigériai állampolgárságú férfi volt élettársával hangosan veszekedett, illetve bántalmazta a nőt.

Az intézkedés során a rendőrök többször felszólították a lakásban tartózkodó férfit, hogy nyissa ki az ajtót és igazolja magát, illetve közölték vele azt is, hogy bűncselekmény elkövetése miatt előállják a kerületi rendőrkapitányságra. A férfi a felszólításoknak nem tett eleget, hangosan kiabált, szitkozódott és vitatkozott a rendőrökkel és csak azután nyitotta ki az ajtót, miután közölték vele, hogy tűzoltókat hívtak a biztonsági rács kifeszítéséhez.

Ekkor a férfi a lakásból nagy lendülettel kilépett, és két kézzel félrelökte a közvetlenül előtte álló két rendőrt. Ezután a mögöttük álló harmadik rendőrt megpróbálta megrúgni, amelyet társai akadályoztak meg úgy, hogy a támadót földre vitték és megbilincselték.

A gyanúsított még ekkor is hevesen ellenállt, a bilincselésnek is ellenszegülve próbálta megütni, megrúgni az őt lefogó rendőröket, majd már felállva a hátával nagy erővel a falnak taszította a mögötte lévő egyik rendőrt.

 

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a lefolytatott nyomozás eredményeként a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

 

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság vád szerint mondta ki bűnösnek a férfit, és ezért őt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 1 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.