Rendőrök bántalmazták az arab sakkozót?

Nyomozás indult a bordatöréssel kórházban ápolt, egyesült arab emírségekbeli sakkozó ügyében; a férfit állítása szerint rendőrök bántalmazták múlt szombatra virradóra Szegeden.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI érdeklődésére elmondta: a Szegedi Nyomozó Ügyészség az ügyben bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen elkövető ellen.

A sérült férfi, Szaúd Mohamed Al-Marzúki (Saud Mohammed Al Marzooqi) a feljelentése szerint egy szintén az emirátusokból érkezett fiatal sakkozóval sétált vacsora után Újszegeden, a Szent-Györgyi Albert utcában, amikor egy gépkocsi meg akarta őket állítani. Elmenekültek, ám az autóval üldözőbe vették őket, és miután utolérték, a járművel utazó határrendészek a sakkozó állítása szerint bántalmazták.

A férfit a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján ápolják. Az MTI megkeresésére közölte, nem kíván nyilatkozni, s a kórház az állapotáról nem ad felvilágosítást.

Az esetről beszámoló The National című, Abu-Dzabiban szerkesztett lap közlése szerint – www.thenational.ae/news/uae-news/uae-chess-official-attacked-in-hungary – Szaúd Mohamed Al-Marzúki a tizennyolc éves Szálim Abdur-Rahmánt (Salim Abdulrahman) kísérte el Szegedre, ahol a fiatalember Lékó Péterrel készült az augusztusi athéni junior sakkvilágbajnokságra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.