Rendőrök ásták ki a pénzváltóból ellopott páncélszekrényt

Tavaly októberben négy tolvaj betört egy Mosonmagyaróvár környéki település pénzváltójába és elvittek egy több száz kilós páncélszekrényt, benne 50 millió forinttal. A rendőrök a napokban megtalálták és kiásták a kiürített dobozt.

A rendőrség ügyeletét tavaly október 4-én a hajnali órákban értesítették arról, hogy ismeretlenek betörtek a pénzváltó üzletbe. A helyiség biztonsági kamerája rögzítette a bűncselekményt, amit négy férfi követett el. A rendőrök a helyszíni szemle alapján megállapították, hogy a betörők előbb az épület falát akarták megbontani, majd miután nem jártak sikerrel, egy vascsővel felfeszítették az ablakrácsot. Több ajtó feltörése után sikerült bejutniuk az üzletbe, ahonnan kivonszolták, majd egy kézikocsira rakták fel a több száz kilós páncélszekrényt.

A mosonmagyaróvári nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk a kamerafelvételen látható egyik elkövetőt - H. László 29 éves dunaújvárosi lakost -, akit 2015. december 7-én a Fejér megyei rendőrök segítségével elfogtak.

A férfit őrizetbe vették és kihallgatták. H. László tagadta a bűncselekményt, de a Győri Járásbíróság 2015. december 9-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Két feltételezett társsa, V. János 38 éves dunaújvárosi és O. Béla szintén 38 éves budapesti lakos ez után került a rendőrség látókörébe.

A nyomozók O. Béla budapesti tartózkodási helyén és egy garázsban házkutatást tartottak. A két helyszínről olyan bizonyítékokat és iratokat foglaltak le, amelyek a pénzváltós lopással összefüggésbe hozhatóak. A két férfival kapcsolatban később az az információ merült fel, hogy Németországban tartózkodnak, ezért ellenük 2015. decemberében európai elfogató parancsot adtak ki.

A rendőröknek idén márciusban sikerült a negyedik feltételezett elkövetőt - a 41 éves H. Sándort - is azonosítani, ellene szintén európai elfogató parancsot adott ki a bíróság. Időközben mindhárom bűntársról kiderült, hogy különböző bűncselekmények elkövetése miatt Németországban vizsgálati fogságba kerültek.

Az előzetes letartóztatásban lévő H. László 2016. május 11-én, újabb gyanúsított kihallgatásán feltáró, beismerő vallomást tett. Később - helyszíni kihallgatásakor - megmutatta a rendőröknek azt a helyet, ahol két bűntársával közösen elásták az ellopott páncélszekrényt, amit a rendőrök ki is ástak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.