Rendőrnőknek való melltartó

A Rendészeti Védegylet ütés- és lövedékálló melltartókat követel a rendőrnőknek. Az Országos Sajtószolgálat változtatás nélkül adja tovább a kapott közleményeket. Mi is csak a helyesírási hibákat javítottuk.

A Rendészeti Védegylet kezdeményezi, hogy a Magyar Rendőrségnél is rendszeresítsék a rendőrnők részére az ütés- és lövedékálló melltartókat. Németországban már tavaly bevezették a biztonsági melltartót az ott szolgálatot ellátó rendőrnőknek.

A téma nem könnyed, ugyanis a hétköznapi melltartót viselő rendőrnő bevetési védőruhában, lövedékálló mellényben vagy utcai szolgálati öltözetben is igen sérülékeny. A németországi tapasztalatok világosan bizonyítják, hogy a csapaterős egységekben, repülőtereken, pályaudvarokon és határátkelőhelyeken dolgozó rendőrnők különösen kiszolgáltatottak a szolgálati ruházatuk alatt hordott hétköznapi melltartókban.

A járőrgépkocsikban hirtelen tett gyors mozdulatok, váratlan fékezések, gépjárműből történő gyors kiszállások sérüléseket, zúzódásokat okoznak a rendőr hölgyek keblein, amelyek sok esetben maradandóak, fájdalmasak és rosszindulatú daganatok gócpontjai lehetnek. A csapaterős bevetésekben részt vevő rendőrnő rendkívül kiszolgáltatott. Ha nem visel biztonsági melltartót, közepes erejű, mell irányú ütés esetén a divatos hétköznapi melltartójának csatjait és műanyag alkatrészeit a sebész szedheti ki a húsából.

Az újfajta biztonsági melltartók hozzájárulhatnak a magyar rendőrnők biztonságához. A Németországban alkalmazott melltartók pamut vagy műszálas anyagból készülnek, párnázottak, alakjukat tekintve a sportmelltartókra emlékeztetnek. A Rendészeti Védegylet a Bundespolizei esélyegyenlőségi tanácsadójától (Carmen Kibat) kéri meg hivatalosan az ütés- és lövedékálló minta melltartókat, egyet-egyet a többféle szabású és méretű fehérnemű közül, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium részére. Azzal a szándékkal, hogy sürgősen teszteltessék le, és rendszeresítessék a magyar rendőrnők részére.

A Rendészeti Védegylet álláspontja az, hogy a hétköznapi melltartó biztonsági kockázatot jelent a magyar rendőrnők egészségére, ezért rendszeresíteni kell biztonsági melltartókat a Magyar Rendőrségnél is. A rendőr egészsége és biztonsága nem pénzkérdés, hanem szándék és akarat kérdése a felelős döntéshozók részéről.

Kiadta: Kovács Iván, a Rendészeti Védegylet szóvivője

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.