Rendőr a gyilkosok között - a társai megdöbbentek

Mélyen megdöbbentette a budapesti rendőri állományt, hogy egyik kollégájukat emberöléssel gyanúsították meg, a rendőrök egy emberként ítélték el a 25 éves fiatalembert - közölte a BRFK.

A rendőrség még pénteken közölte, hogy elfogták azt a két férfit, akik összefüggésbe hozhatók a csütörtöki, Budapest XVIII. kerületében elkövetett emberöléssel és egyikük a Budapesti Rendőr-főkapitányság törzsőrmestere. A kora délutáni akció után elfogtak másik két embert is, akik szintén összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel.

A rendőrség éjszaka folyamán közzétett közleménye szerint a bűncselekménnyel gyanúsított 25 éves törzsőrmester - akinek szolgálati viszonyát a budapesti rendőrfőkapitány azonnali hatállyal megszüntette - a X. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának állományában teljesített szolgálatot a készenléti akció alosztály nyomozójaként.

A rendőrség közlése szerint a férfi gimnáziumi érettségivel és rendészeti szakközépiskolai végzettséggel rendelkezik és 2006. július 01-jével nevezték ki a Rendészeti Biztonsági Szolgálat állományába. Kérelmére 2007 novemberétől áthelyezték a BRFK X. kerületi rendőrkapitányságára. Még ebben az évben a magasabb beosztás betöltéséhez előírt orvosi alkalmassági vizsgálaton alkalmas minősítést kapott, legutóbb pedig idén júniusban megfelelt az időszakos pszichológiai vizsgálaton.

A rendőrség közleménye kitért arra is, hogy férfivel szemben fegyelmi eljárás nem indult a kőbányai rendőrkapitányságra kerülése óta, viszont elismerésben sem részesült. "Életvitelével, életmódjával kapcsolatban a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata részéről jelzés nem érkezett, erre utaló információval közvetlen parancsnoka sem rendelkezett" - tartalmazza a tájékoztatás.

A BRFK szerint a bűnügyi területen dolgozókkal jó kapcsolatot tartott fenn a férfi, de szorosabb kapcsolatot nem ápolt senkivel, mindenkivel jó, kollegális viszonyban volt. "Rendelkezett önvédelmi fegyverrel. Semmiféle adat, információ nem utalt arra, hogy szabadidejében rossz úton jár" - olvasható a közleményben.

Csütörtökön délelőtt egy arab származású férfit öltek meg a Csontváry Kosztka Tivadar utcában, akinél nagy mennyiségű pénz volt. A férfira két bukósisakot viselő ember támadt rá, egyikőjük egy lőfegyverrel lövést adott le a dulakodás közben, emiatt az arab férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A támadók egy robogóval távoztak a helyszínről.

A korábbi közlés kitért arra, hogy a rendőrség a tanúkihallgatás és a környéken működő térfigyelő kamerák képeinek elemzését követően, a Budapesti Nyomozó Ügyészség pénteken beazonosította a két, 25 éves feltételezett elkövetőt és két bűntársukat. Délutánra mind a négyüket elfogták és őrizetbe vették.

A további eljárást az ügyészség folytatja emberölés megalapozott gyanúja miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.